Banden wisselweken

Afspraak maken niet nodig

ONZE TWEETS

Afspraak maken niet nodig. Klaar terwijl u wacht.
De winterwisselweken zijn begonnen! U bent van harte welkom van ma t/m vr van 8.30 tot 11.30 en van 13.00 tot 17.00 en za tot 15.00.


Banden en Wielen Centrum Limburg BV

Parlevinkerweg 42
5928 NV  Venlo

T 0031 (0) 77 387 43 78
F 0031 (0) 77 387 37 02

Banden en Wielen Centrum Limburg, de specialist in banden, wielen en sportvelgen in Venlo!

 • banden-sportvelgen-wielen-01
 • banden-sportvelgen-wielen-04
 • banden-sportvelgen-wielen-03
 • banden-sportvelgen-wielen-02
 • banden-sportvelgen-wielen-05
 • banden-sportvelgen-wielen-06
 • Op zoek naar Autobanden, Winterbanden, Wielen, Sportvelgen, Lichtmetalen velgen... Dan moet u bij Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo zijn!
 • Banden en Wielencenrtum Limburg in Venlo heeft de beste en bekendste merken lichtmetalen velgen / sportvelgen in het assortiment. En natuurlijk kunnen wij u vrijblijvend en deskundig adviseren!
 • Lichtmetalen velgen, sportvelgen, dan wilt u toch een een ruime keus! Bij Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo kunt u er heel wat bekijken... en natuurlijk kunnen we u laten zien hoe een velg op uw auto past.
 • Klaar terwijl u wacht! Deskundige montage van uw nieuwe banden, winterbanden of sportvelgen... en u geniet van een lekker bakje koffie in onze sfeervolle wachtruimte!
 • Regelmatig kunt u op deze website onze nieuwe aanbiedingen terugvinden, of via twitter '#bandenwiel'!
 • Kwaliteit en veiligheid, dat is waar Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo zich sterk voor maakt! En daarnaast natuurlijk met een héél scherpe prijs.

AUTOBANDEN EN SPORTVELGEN VAN BANDEN EN WIELENCENTRUM LIMBURG IN VENLO

AUTOBANDEN EN WETGEVING

De wetgeving voor autobanden - Banden en Wielen Centrum Limburg

De wetgeving voor autobanden - Banden en Wielen Centrum Limburg!

Voor veilig rijden is een juiste bandenspanning van levensbelang, Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo

Bandenspanning

Controleer de bandenspanning maandelijks (inclusief het reservewiel) en corrigeer de bandenspanning als deze niet overeenkomt met de door de automobielconstructeur aanbevolen gebruiksspanning.

De bandenspanning moet gecontroleerd worden als de banden koud zijn (banden waarmee minimaal twee uur niet is gereden of die minder dan 3 kilometer hebben gereden met lage snelheid ) of als de banden warm zijn waarbij dan 0,3 bar opgeteld dient te worden bij de voorgeschreven bandenspanning.

Ongewoon spanningsverlies van autobanden

Laat in geval van ongewoon spanningsverlies de buitenkant en de binnenkant van de band controleren, evenals de staat van het wiel en van het ventiel.

Slijtagegraad van autobanden

Controleer de slijtagegraad van de band (vervang de band als deze volgens de wettelijk geldende regels is versleten), en raadpleeg een bandenspecialist in het geval van ongewone slijtage of bij slijtageverschil tussen twee banden op dezelfde as.

Beschadigingen aan autobanden

Iedere zichtbare inrijding, insnijding of vervorming dient nauwgezet te worden onderzocht door een bandenspecialist.Gebruik een beschadigde band of een band die leeg bereden is niet meer zonder tussenkomst van een bandenspecialist zoals Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo.

Fabrieksinstructies voor autobanden

Respecteer voor banden waarmee onder bepaalde omstandigheden doorgereden kan worden met een lekke band, de gebruiksinstructies die door de bandenfabrikant gegeven worden.

Afwijkende verschijnselen bij autobanden

Ieder afwijkend verschijnsel zoals trillen , geluid, trekken, dient zo snel mogelijk onderzocht te worden door uzelf en door een bandenspecialist.

Erkende bandenspecialist

Iedere reparatie dient uitgevoerd te worden door een bandenspecialist.

Veroudering en vermoeidheid van autobanden

Iedere band die tekenen vertoond van veroudering of vermoeidheid (scheurtjes...) moet onderzocht worden door een bandenspecialist, zelfs als de band weinig of niet gereden heeft. (bijvoorbeeld: band van reservewiel, caravan, camper, aanhangwagen).