Banden wisselweken

Afspraak maken niet nodig

ONZE TWEETS

Afspraak maken niet nodig. Klaar terwijl u wacht.
De winterwisselweken zijn begonnen! U bent van harte welkom van ma t/m vr van 8.30 tot 11.30 en van 13.00 tot 17.00 en za tot 15.00.


Banden en Wielen Centrum Limburg BV

Parlevinkerweg 42
5928 NV  Venlo

T 0031 (0) 77 387 43 78
F 0031 (0) 77 387 37 02

Banden en Wielen Centrum Limburg, de specialist in banden, wielen en sportvelgen in Venlo!

 • banden-sportvelgen-wielen-02
 • banden-sportvelgen-wielen-01
 • banden-sportvelgen-wielen-04
 • banden-sportvelgen-wielen-05
 • banden-sportvelgen-wielen-03
 • banden-sportvelgen-wielen-06
 • Klaar terwijl u wacht! Deskundige montage van uw nieuwe banden, winterbanden of sportvelgen... en u geniet van een lekker bakje koffie in onze sfeervolle wachtruimte!
 • Op zoek naar Autobanden, Winterbanden, Wielen, Sportvelgen, Lichtmetalen velgen... Dan moet u bij Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo zijn!
 • Banden en Wielencenrtum Limburg in Venlo heeft de beste en bekendste merken lichtmetalen velgen / sportvelgen in het assortiment. En natuurlijk kunnen wij u vrijblijvend en deskundig adviseren!
 • Regelmatig kunt u op deze website onze nieuwe aanbiedingen terugvinden, of via twitter '#bandenwiel'!
 • Lichtmetalen velgen, sportvelgen, dan wilt u toch een een ruime keus! Bij Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo kunt u er heel wat bekijken... en natuurlijk kunnen we u laten zien hoe een velg op uw auto past.
 • Kwaliteit en veiligheid, dat is waar Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo zich sterk voor maakt! En daarnaast natuurlijk met een héél scherpe prijs.

AUTOBANDEN EN SPORTVELGEN VAN BANDEN EN WIELENCENTRUM LIMBURG IN VENLO

BALANCEREN

Uw banden laten balanceren door Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo

Uw wielen laten balanceren door Banden en Wielen Centrum Limburg!

Autobanden, Velgen, Sportvelgen....Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo heeft alles.. maar wielen die uit balans zijn, veroorzaken bij bepaalde snelheden trillingen. Dat kan leiden tot vroegtijdige, ongelijkmatige bandenslijtage en slijtage aan de wielophanging van de auto. Zorg ervoor dat uw banden worden gebalanceerd als ze voor het eerst worden gemonteerd en als banden opnieuw worden gemonteerd na een reparatie.

De wielbalans moet direct worden gecontroleerd als er trillingen worden waargenomen. De beste manier om uit te leggen wat balanceren is, is om uit te leggen wat een gebrek aan balans is. Als een band op een wiel wordt gemonteerd, worden twee net niet perfecte componenten samengevoegd. De kans dat deze samengevoegde componenten een absoluut nauwkeurige gewichtsverdeling in radiale en dwars richting hebben is onwaarschijnlijk klein.

Twee soorten onbalans

Gewoonlijk kan een wiel twee soorten onbalans hebben: statische onbalans en dynamische onbalans.

 • Statische onbalans, treedt op als er een zware of juist een lichte plek in de band zit. In dit geval rolt de band niet gelijkmatig en krijg je een op- en neergaande beweging van het wiel.
 • Dynamische onbalans, treedt op bij een ongelijke gewichtsverdeling aan een of beide zijden van het dwars centrum van het wiel. Dynamische onbalans veroorzaakt een slingerende wiel.

In de meeste gevallen komen beide soorten onbalans voor na montage van een band en is dynamisch balanceren nodig om een juiste gewichtsverdeling te verkrijgen.

Om het wiel te balanceren, monteert een Banden en Wielen Centrum Limburg BV in Venlo het wiel op een balanceermachine, die het wiel ronddraait om de zwaardere kant van het wiel op te sporen. Het balanceersysteem geeft dan aan de technicus aan waar hij een contragewicht moet plaatsen op de velg om de onbalans op te heffen.