Banden wisselweken

Afspraak maken niet nodig

ONZE TWEETS

Afspraak maken niet nodig. Klaar terwijl u wacht.
De winterwisselweken zijn begonnen! U bent van harte welkom van ma t/m vr van 8.30 tot 11.30 en van 13.00 tot 17.00 en za tot 15.00.


Banden en Wielen Centrum Limburg BV

Parlevinkerweg 42
5928 NV  Venlo

T 0031 (0) 77 387 43 78
F 0031 (0) 77 387 37 02

Banden en Wielen Centrum Limburg, de specialist in banden, wielen en sportvelgen in Venlo!

 • banden-sportvelgen-wielen-05
 • banden-sportvelgen-wielen-02
 • banden-sportvelgen-wielen-06
 • banden-sportvelgen-wielen-04
 • banden-sportvelgen-wielen-01
 • banden-sportvelgen-wielen-03
 • Regelmatig kunt u op deze website onze nieuwe aanbiedingen terugvinden, of via twitter '#bandenwiel'!
 • Klaar terwijl u wacht! Deskundige montage van uw nieuwe banden, winterbanden of sportvelgen... en u geniet van een lekker bakje koffie in onze sfeervolle wachtruimte!
 • Kwaliteit en veiligheid, dat is waar Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo zich sterk voor maakt! En daarnaast natuurlijk met een hĂ©Ă©l scherpe prijs.
 • Banden en Wielencenrtum Limburg in Venlo heeft de beste en bekendste merken lichtmetalen velgen / sportvelgen in het assortiment. En natuurlijk kunnen wij u vrijblijvend en deskundig adviseren!
 • Op zoek naar Autobanden, Winterbanden, Wielen, Sportvelgen, Lichtmetalen velgen... Dan moet u bij Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo zijn!
 • Lichtmetalen velgen, sportvelgen, dan wilt u toch een een ruime keus! Bij Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo kunt u er heel wat bekijken... en natuurlijk kunnen we u laten zien hoe een velg op uw auto past.

AUTOBANDEN EN SPORTVELGEN VAN BANDEN EN WIELENCENTRUM LIMBURG IN VENLO

TPMS BANDENCONTROLESYSTEEM

Controlesysteem bandenspanning straks verplicht Op alle nieuwe auto’s vanaf 2014 06 augustus 2013 - Vanaf 2014 is een controlesysteem voor bandenspanning aan boord van een nieuwe auto in Nederland verplicht. Nieuwe modellen die in 2014 voor het eerst op de markt komen, moeten zo’n voorziening aan boord hebben. RDC of TPMS Zo’n automatisch controlesysteem houdt tijdens het rijden de bandenspanning continu in de gaten. Als er een afwijking van de voorgeschreven spanning wordt opgemerkt, wordt dit meteen aan de bestuurder gemeld. Het bandenspanningscontrolesysteem heeft als meest gangbare Duitse of Engelse afkortingen RDC (Reifen Druck Control), RDKS (Reifen Luftdruck Kontrollsystem) en de Engelse variant daarop TPMS (Tyre Pressure Control System). Alleen nieuwe modellen in 2014 Het is de bedoeling dat in november 2014 alle nieuwe modellen die dan de weg op komen, zijn voorzien van zo’n bandenspanningscontrolesysteem. In Amerika is een dergelijk systeem al een aantal jaren verplicht. En nu komt dus ook Europa aan de beurt. Dat betekent dat op termijn deze verplichting voor heel Europa gaat gelden. Passief systeem TPMSEr bestaan twee systemen, een passief en een actief systeem. Bij een passief systeem wordt de bandenspanning bewaakt door een sensor in het ABS-systeem. Die meet de afrolomtrek van de band. Die wordt minder als er lucht uitloopt en dit systeem zal dat meteen opmerken en de bestuurder via een optisch of een geluidssignaal waarschuwen. Omdat dit systeem niet in de velg zelf zit maar vanaf de buitenkant de rolomtrek meet, werkt het ook als je op winterbanden overstapt. Actief systeem TPMSBij een actief systeem heeft elk wiel zijn eigen sensor. Die zendt met een radiosignaal de informatie naar een stuurapparaat. Minimale drukverschillen worden al herkend. Nadeel is wel dat bij het wisselen naar winterbanden een monteur de sensoren moet aansluiten, die dan ook in de wielen van de winterbanden moeten zitten.