Banden wisselweken

Afspraak maken niet nodig

ONZE TWEETS

Afspraak maken niet nodig. Klaar terwijl u wacht.
De winterwisselweken zijn begonnen! U bent van harte welkom van ma t/m vr van 8.30 tot 11.30 en van 13.00 tot 17.00 en za tot 15.00.


Banden en Wielen Centrum Limburg BV

Parlevinkerweg 42
5928 NV  Venlo

T 0031 (0) 77 387 43 78
F 0031 (0) 77 387 37 02

Banden en Wielen Centrum Limburg, de specialist in banden, wielen en sportvelgen in Venlo!

 • banden-sportvelgen-wielen-06
 • banden-sportvelgen-wielen-04
 • banden-sportvelgen-wielen-01
 • banden-sportvelgen-wielen-02
 • banden-sportvelgen-wielen-05
 • banden-sportvelgen-wielen-03
 • Kwaliteit en veiligheid, dat is waar Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo zich sterk voor maakt! En daarnaast natuurlijk met een héél scherpe prijs.
 • Banden en Wielencenrtum Limburg in Venlo heeft de beste en bekendste merken lichtmetalen velgen / sportvelgen in het assortiment. En natuurlijk kunnen wij u vrijblijvend en deskundig adviseren!
 • Op zoek naar Autobanden, Winterbanden, Wielen, Sportvelgen, Lichtmetalen velgen... Dan moet u bij Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo zijn!
 • Klaar terwijl u wacht! Deskundige montage van uw nieuwe banden, winterbanden of sportvelgen... en u geniet van een lekker bakje koffie in onze sfeervolle wachtruimte!
 • Regelmatig kunt u op deze website onze nieuwe aanbiedingen terugvinden, of via twitter '#bandenwiel'!
 • Lichtmetalen velgen, sportvelgen, dan wilt u toch een een ruime keus! Bij Banden en Wielencentrum Limburg in Venlo kunt u er heel wat bekijken... en natuurlijk kunnen we u laten zien hoe een velg op uw auto past.

AUTOBANDEN EN SPORTVELGEN VAN BANDEN EN WIELENCENTRUM LIMBURG IN VENLO

UITLIJNEN

Uw auto uitlijnen bij Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo

Goed uitgelijnd door Banden en Wielen Centrum Limburg!

Autobanden, Velgen, Sportvelgen....Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo heeft alles!

Het is belangrijk dat alle vier de wielen van een auto correct zijn uitgelijnd. Verkeerd uitgelijnde wielen werken de natuurlijke beweging van de auto tegen. Hierdoor ontstaan stuurproblemen, vermoeidheid bij de bestuurder en vroegtijdige en onregelmatige bandenslijtage.

Wat is uitlijning?

In feite bestaat wieluitlijning uit het aanpassen van de hoek die de wielen van de auto maken ten opzichte van het wegdek en de auto. Elk wiel heeft een door de autofabrikant als ideaal bepaalde stand (wielvlucht, askanteling en toe/uitspoor). De meest voorkomende verschijnselen die erop wijzen dat een auto niet goed is uitgelijnd, zijn een ongelijkmatige of een extra snelle slijtage van de banden of het trekken van de auto naar één kant van de weg.

Als u zulke problemen opmerkt, is het waarschijnlijk dat uw wielen niet goed zijn uitgelijnd. In dit geval adviseert Banden en Wielen Centrum Limburg BV in Venlo om ons de uitlijning te laten controleren. Wij maken gebruik van moderne computersgestuurde uitlijnmachines. De beste manier van uitlijning is de uitlijning van alle vier de wielen. Voor deze methode van uitlijning plaatst de technicus een instrument op ieder wiel om de standen op te meten.

Vandaag de dag hebben veel auto's instelbare achterwielophanging, maar zelfs zonder die voorziening is het nuttig om naar de uitlijning achter te kijken, omdat afwijkingen met de uitlijning van de voorwielen kunnen worden gecompenseerd. Uitlijning van uitsluitend de voorwielen is eigenlijk overbodig geworden.