Banden en Wielen Centrum Limburg, de specialist in banden, wielen en sportvelgen in Venlo!

Autobanden en sportvelgen van banden en wielencentrum limburg in venlo

Uiteraard bestaat bij ons ook de mogelijkheid tot het huren van winterbanden, zodat u veilig op vakantie kunt. Voor een weekend of voor enkele weken, tegen een scherp tarief. Bel of mail of er ook voor uw auto nog een set beschikbaar is. Ons advies: Reserveer op tijd!

Voor veilig rijden is een juiste bandenspanning van levensbelang, Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo

Bandenspanning

Controleer de bandenspanning maandelijks (inclusief het reservewiel) en corrigeer de bandenspanning als deze niet overeenkomt met de door de automobielconstructeur aanbevolen gebruiksspanning.

De bandenspanning moet gecontroleerd worden als de banden koud zijn (banden waarmee minimaal twee uur niet is gereden of die minder dan 3 kilometer hebben gereden met lage snelheid ) of als de banden warm zijn waarbij dan 0,3 bar opgeteld dient te worden bij de voorgeschreven bandenspanning.

Ongewoon spanningsverlies van autobanden

Laat in geval van ongewoon spanningsverlies de buitenkant en de binnenkant van de band controleren, evenals de staat van het wiel en van het ventiel.

Slijtagegraad van autobanden

Controleer de slijtagegraad van de band (vervang de band als deze volgens de wettelijk geldende regels is versleten), en raadpleeg een bandenspecialist in het geval van ongewone slijtage of bij slijtageverschil tussen twee banden op dezelfde as.

Beschadigingen aan autobanden

Iedere zichtbare inrijding, insnijding of vervorming dient nauwgezet te worden onderzocht door een bandenspecialist.Gebruik een beschadigde band of een band die leeg bereden is niet meer zonder tussenkomst van een bandenspecialist zoals Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo.

Fabrieksinstructies voor autobanden

Respecteer voor banden waarmee onder bepaalde omstandigheden doorgereden kan worden met een lekke band, de gebruiksinstructies die door de bandenfabrikant gegeven worden.

Afwijkende verschijnselen bij autobanden

Ieder afwijkend verschijnsel zoals trillen , geluid, trekken, dient zo snel mogelijk onderzocht te worden door uzelf en door een bandenspecialist.

Erkende bandenspecialist

Iedere reparatie dient uitgevoerd te worden door een bandenspecialist.

Veroudering en vermoeidheid van autobanden

Iedere band die tekenen vertoond van veroudering of vermoeidheid (scheurtjes...) moet onderzocht worden door een bandenspecialist, zelfs als de band weinig of niet gereden heeft. (bijvoorbeeld: band van reservewiel, caravan, camper, aanhangwagen).

Autobanden, Velgen, Sportvelgen....Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo heeft alles!

Het is belangrijk dat alle vier de wielen van een auto correct zijn uitgelijnd. Verkeerd uitgelijnde wielen werken de natuurlijke beweging van de auto tegen. Hierdoor ontstaan stuurproblemen, vermoeidheid bij de bestuurder en vroegtijdige en onregelmatige bandenslijtage.

Wat is uitlijning?

In feite bestaat wieluitlijning uit het aanpassen van de hoek die de wielen van de auto maken ten opzichte van het wegdek en de auto. Elk wiel heeft een door de autofabrikant als ideaal bepaalde stand (wielvlucht, askanteling en toe/uitspoor). De meest voorkomende verschijnselen die erop wijzen dat een auto niet goed is uitgelijnd, zijn een ongelijkmatige of een extra snelle slijtage van de banden of het trekken van de auto naar één kant van de weg.

Als u zulke problemen opmerkt, is het waarschijnlijk dat uw wielen niet goed zijn uitgelijnd. In dit geval adviseert Banden en Wielen Centrum Limburg BV in Venlo om ons de uitlijning te laten controleren. Wij maken gebruik van moderne computersgestuurde uitlijnmachines. De beste manier van uitlijning is de uitlijning van alle vier de wielen. Voor deze methode van uitlijning plaatst de technicus een instrument op ieder wiel om de standen op te meten.

Vandaag de dag hebben veel auto's instelbare achterwielophanging, maar zelfs zonder die voorziening is het nuttig om naar de uitlijning achter te kijken, omdat afwijkingen met de uitlijning van de voorwielen kunnen worden gecompenseerd. Uitlijning van uitsluitend de voorwielen is eigenlijk overbodig geworden.

Controlesysteem bandenspanning straks verplicht Op alle nieuwe auto’s vanaf 2014 06 augustus 2013 - Vanaf 2014 is een controlesysteem voor bandenspanning aan boord van een nieuwe auto in Nederland verplicht. Nieuwe modellen die in 2014 voor het eerst op de markt komen, moeten zo’n voorziening aan boord hebben. RDC of TPMS Zo’n automatisch controlesysteem houdt tijdens het rijden de bandenspanning continu in de gaten. Als er een afwijking van de voorgeschreven spanning wordt opgemerkt, wordt dit meteen aan de bestuurder gemeld. Het bandenspanningscontrolesysteem heeft als meest gangbare Duitse of Engelse afkortingen RDC (Reifen Druck Control), RDKS (Reifen Luftdruck Kontrollsystem) en de Engelse variant daarop TPMS (Tyre Pressure Control System). Alleen nieuwe modellen in 2014 Het is de bedoeling dat in november 2014 alle nieuwe modellen die dan de weg op komen, zijn voorzien van zo’n bandenspanningscontrolesysteem. In Amerika is een dergelijk systeem al een aantal jaren verplicht. En nu komt dus ook Europa aan de beurt. Dat betekent dat op termijn deze verplichting voor heel Europa gaat gelden. Passief systeem TPMSEr bestaan twee systemen, een passief en een actief systeem. Bij een passief systeem wordt de bandenspanning bewaakt door een sensor in het ABS-systeem. Die meet de afrolomtrek van de band. Die wordt minder als er lucht uitloopt en dit systeem zal dat meteen opmerken en de bestuurder via een optisch of een geluidssignaal waarschuwen. Omdat dit systeem niet in de velg zelf zit maar vanaf de buitenkant de rolomtrek meet, werkt het ook als je op winterbanden overstapt. Actief systeem TPMSBij een actief systeem heeft elk wiel zijn eigen sensor. Die zendt met een radiosignaal de informatie naar een stuurapparaat. Minimale drukverschillen worden al herkend. Nadeel is wel dat bij het wisselen naar winterbanden een monteur de sensoren moet aansluiten, die dan ook in de wielen van de winterbanden moeten zitten.

Met welke leasemaatschappij u ook samenwerkt, u kunt bij ons terecht voor nieuwe banden. U hoeft zelf niets te doen wij regelen alles.

Voorjaarsactie

Bij aankoop van 4 banden

GRATIS APK voucher

Bij aankoop van 4 banden

GRATIS APK voucher

Bij aankoop van 4 banden

GRATIS APK voucher

Like us banden en wielen

947 personen vinden dit leuk. Bekijk onze pagina.

Onze tweets @bandenwiel

De bandenwisselweken zijn weer begonnen. U kunt weer bij ons terecht voor het monteren van uw zomerbanden van maand… https://t.co/vP0Czo14oy

Bel voor de beste prijs!
Tel. 077 387 43 78

Vanzelfsprekend zit het met onze prijzen wel goed. Mocht u op andere websites al prijzen hebben gezien.... dan is het toch verstandig even contact met ons op te nemen. De kans is vrij groot dat Banden en Wielen Centrum Limburg een betere prijs neer kan leggen. Om welk product het gaat, dat maakt niet uit. Wij zijn onafhankelijk, klantgericht en al tientallen jaren de voordeligste autobanden en velgen leverancier.

Banden en Wielen Centrum supersnelle service

En naast de beste prijs bieden wij Banden en Wielen Centrum Limburg iets dat sommige prijsvechters niet kunnen en willen aanbieden, gewoon goede service op het moment dat het u uitkomt! En door onze enorme voorraad hoeven wij niet snel iemand teleur te stellen. Ooh ja, voor het online bekijken van sportvelgen op jouw eigen auto ga je naar onze velgenconfigurators.

Banden en Wielen Centrum is VACO gecertificeerd!

Het werkterrein van een VACO-gecertificeerde bandenspecialist is veel breder dan alleen de verkoop, (de)montage en onderhoud van banden. Veel bandenservicebedrijven verzorgen het complete onderhoud aan uw auto, caravan of motor, tot een APK-keuring toe en adviseren u deskundig over de aankoop van lichtmetalen wielen. Maar dat niet alleen. Ook voor aanschaf, (de)montage en opslag van winterbanden bent u aan het goede adres bij het bandenservicebedrijf met het kwaliteitskeurmerk van Vereniging VACO.

Prijsvergelijk

Uw naam*
Ongeldige invoer

E-mail*
Ongeldige invoer

Prijs concurrent*
Ongeldige invoer

Informatie
Ongeldige invoer